неділя, 17 лютого 2019 11:52

У Кривому Розі підпалили осередок руского міра

У Кривому Розі підпалили осередок руского міра
Підпалили церкву Московського патріархату Фото: eparhia.com.ua

У Кривому Розі підпалили двері храму Вознесіння Господнього, який належить до Московського патріархату.

Про це повідомляє сайт Криворізької єпархії.

Церковники розповіли, що спроба підпалу сталася ще 15 січня ввечері.

"Вандалами, за допомогою запальної суміші, було здійснено підпал храму, що й призвело до загоряння та серйозних пошкоджень центральних вхідних дверей і надбрамної ікони Вознесіння Господнього. Також зроблені написи на стінах "14/88", які мають пряме відношення до гасел радикальних нацистських рухів", - йдеться в повідомленні єпархії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Топ-10 найдивовижніших церков світу

Інформацію про інцидент підтвердили також місцеві правоохоронці. За фактом спроби підпалу двері церкви вони розпочали досудове розслідування за ч. 2 ст. 194 КК України.

У місті Чернігів існує рух "православних скаутів", де дітям пропагують "рускій мір".

У чернігівських околицях місцеві підлітки і діти прихожан Російської православної церкви в Україні проводять польові навчання: відпрацьовують тактику ведення нічного бою, орієнтування на місцевості та інші ігри з мілітаристською складовою.

Закінчується "гра" завжди однаково - багаттям і піснями часів Російської імперії та СРСР. Діти співають пісні радянських розвідників.

Зараз ви читаєте новину «У Кривому Розі підпалили осередок руского міра». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі