четвер, 29 грудня 2011 21:42

У київському кафе "Купідон" планують акції протесту

У київському кафе "Купідон" планують акції протесту

У культовій для столичної богеми кнайпі "Купідон" тусуються митці, журналісти й політичні радикали. Тут задумують виставки, малюють, планують акції протесту.

"Із часу появи FEMEN збиралися в різних кав'ярнях. Але вони були не дуже презентабельні, тому про інтерв'ю домовлялися в "Купідоні". А після нашого торішнього прориву на виборчу дільницю, де голосував Янукович, до нас підійшов Федір, власник "Купідона". Каже: "Давайте ви тут будете постійно тусуватися". За місяць зробили "профспілковий стенд" із фотографіями акцій та вирізками з журналів. Установили поштову скриньку FEMEN. Як постійні клієнти маємо знижку. Тепер тут наш штаб. Приходять і підсадні міліціонери, й агенти СБУ. Сяде за сусідній столик, підслуховує – вдає, що газету читає. За півгодини й сторінку не перегорне", - розказала лідер організації FEMEN Анна Гуцул.

На початку 2000-х у цьому кафе постійно відпочивала письменники Світлана Поваляєва, Олесь Ульяненко.

"Це місце схоже на кафе в Цюриху, зразка 1916 року, коли Ленін із товаришами по партії планував революцію у тамтешніх кав'ярнях, - розповів журналіст Артем Скоропадський. - Нині буває: дружки-діячі за пивом планують акції протесту, а за кілька днів це вже показують по телевізору. Під час підприємницького Майдану ми з організаторами бігали сюди грітися. Звідси ж писав репортажі про Майдан, а ночувати ходив в намети. Позаторік підсідаю за столик до колеги. Із ним ще двоє. Один у пошитому на замовлення костюмі, краватці. А другий – подертий, страшний, аж хочеться милостиню подати. Той, що в костюмі, виявився кореспондентом радіо "Свобода". Він щойно повернувся з Казахстану, почав розповідати про Середню Азію. Голодранець мовчав. А коли зайшла тема за літературу, каже: "Коли Кучма вручав мені Шевченківську премію..." Я шокований: "Яку премію?" – "Ну, літературну. Я – письменник Олесь Ульяненко".

 

Прочитати про історію та сучасний побут "Купідона" детальніше можна у журналі "Країна" № 50 (103) за 30 грудня 2011 року.

Журнал можна купити у точках продажу преси за ціною 9 гривень.

Передплату на журнал "Країна" можна оформити у будь-якому поштовому відділенні України. Передплатний індекс - 37278. Вартість передплати на місяць — 28 грн.

Зараз ви читаєте новину «У київському кафе "Купідон" планують акції протесту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі