четвер, 22 липня 2010 10:30

У Києві за знущання над яструбом затримали фотографа

У Києві за знущання над яструбом затримали фотографа

Під час чергового рейду працівники міліції разом з інспекторами КП "Центр ідентифікації тварин" на Річковому вокзалі затримали фотографа із замученим птахом. Яструб, прив'язаний до руки господаря, давно не їв і не пив, гинучи на жарі. А фотограф як ні в чому не бувало пропонував туристам зробити знімок на пам'ять з ледве живим птахом.

Про діяльність цього садиста-підприємця в Центр повідомили свідомі перехожі.

На жаль, українські закони не дозволили у нього відразу вилучити бідного птаха. Правоохоронці лише склали протокол про адміністративне правопорушення за статтею 164 "Порушення порядку заняття господарською діяльністю" і передали його на розгляд суду. Все, що йому загрожує - це штраф у 85 гривень і конфіскація птаха.

"Зараз більшість цих ділків зі своїми підневільними тваринами відправилися на заробітки до Криму. Звернень від цивільних організацій і свідомих перехожих на таких фотографів почали поступати набагато рідше, це до осені. Але ми обов'язково реагуємо на все, залучаємо співробітників міліції, дільничних для рейдів", - розповів директор КП "Центр ідентифікації тварин" Тетяна Шепітько.

У Києві заборонено використовувати диких і екзотичних тварин з метою заробітку. Навіть для утримання сокола, яструба або мавпи потрібна сила-силенна документів і довідок. Як правило, жодного такого офіційного паперу у фотографів немає. У цей час десятки приручених диких тварин, яких прив'язують скотчем, засліплюють спалахами фотоапаратів, не годують і не поять, мучаться, розважаючи туристів у центрі міста.

Соколів, яструбів і сов ловлять в українських лісах, найчастіше невміло приручають і утримують в абсолютно непотрібних умовах. Шиншил, змій і мавп купують у перекупників, що як правило не мають на них ніяких документів і довідок про щеплення від сказу та інших захворювань, якими можуть заразитися від тварин і люди.

Співробітники Центру закликають всіх небайдужих до тваринам людей не спокушатися на пропозиції таких фотографів, даючи їм заробити, а повідомляти про них на гарячу лінію (044) 332-12-34.

vgorode.ua

Зараз ви читаєте новину «У Києві за знущання над яструбом затримали фотографа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі