неділя, 11 листопада 2007 10:23

У Керченську протоку вилилася тисяча тонн мазуту

З танкера "Волгонефть-139", що розламався навпіл в Керченській протоці вранці 11 листопада, вже вилилася понад тисяча тонн мазуту. Як повідомляє РІА Новости, всього на борту судна було 4077 тонн палива.

За даними Новоросійського морського торгового порту, носова частина судна залишилася на якорі. В той же час 13 членів екіпажа, що залишилися на кормовій частині, зуміли завести двигун і намагаються боротися з сильним штормом, який, за попередніми даними, і став причиною корабельної аварії. В даний час висота хвиль в Азовському морі і Керченській протоці досягає 4-5 метрів, а швидкість вітру перевищує 20 метрів за секунду. Через це російські та українські рятувальні судна, що знаходяться поблизу, і буксири не можуть надати допомогу морякам. З тієї ж причини збір мазуту, що розлився, організувати поки також неможливо.

Тим часом подією вже зацікавилися правоохоронні органи. "Зараз по даному факту проводиться перевірка. Це волаючий факт. Сьогодні буде порушено кримінальну справу за статтями 252 ККРФ (забруднення вод) і, швидше за все, по статті 263 КК РФ (порушення правил безпеки руху і експлуатації водного транспорту)",- заявив заступник Новоросійського транспортного прокурора Олександр Сарапкін.

Танкер "Волгонефть-139" (порт приписки - Астрахань) йшов з вантажем нафтопродуктів з Азова до Керчі. Судно належить відкритому акціонерному товариству "Волготанкер".

Зараз ви читаєте новину «У Керченську протоку вилилася тисяча тонн мазуту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі