вівторок, 01 березня 2011 17:14

У Харкові серед курсантів почалася епідемія свинячого грипу

У Харкові серед курсантів почалася епідемія свинячого грипу

Дванадцять курсантів Харківського ліцею з поглибленою військово-фізичною підготовкою були госпіталізовані в обласну інфекційну лікарню з підозрою на "свинячий грип".

Як повідомив заступник голови Харківської ОДА Ігор Шурма, 24 лютого в "інфекціонку" з ознаками ГРЗ поклали одного курсанта, у якого було виявлено вірус грипу А (Н1N1). Після цього лікарі обстежили всіх курсантів і госпіталізували ще 11 ліцеїстів. З їх числа вірус виявлений у трьох курсантів. Всі курсанти почуваються добре і готуються до виписки.

Як зазначив Шурма, всього в області з вересня 2010 р. було виявлено близько 130 випадків цього захворювання.

"Ми виявляємо так багато випадків, тому що в Харкові, на відміну від інших міст, є кілька ПЛР-лабораторій, в яких можна швидко поставити точний діагноз", - уточнив заступник голови Харківської ОДА.

У свою чергу начальник ліцею Сергій Городецький повідомив, що захворів один курсант, решта 11 госпіталізованих на самопочуття не скаржилися і не зверталися до лікарів.

"Їх поклали в лікарню тому, що вони могли контактувати з хворим курсантом. Це були заходи на випередження", - уточнив Городецький.

"Жодних побоювань з приводу захворюваності у нас немає. 15% відсутніх через хворобу - це навіть не перевищення епідемічного порогу. І в минулому році у нас була така ж ситуація", - заявив Городецький.

Разом з тим у вівторок, 1 березня, лікарі виписали 9 кадетів Харківського обласного ліцею. Як повідомив головний лікар санітарно-епідеміологічної станції Дзержинського району Володимир Святаш, тому що зараз в ліцеї введено режим карантину, було прийнято рішення відправити дітей додому.

Відзначимо, в нинішньому епідемічному сезоні станом на 24 січня в Харкові було зафіксовано 8 випадків захворювання на грип A/H1N1 ("каліфорнійський" грип). "Каліфорнійський" грип був діагностований у п'яти дорослих (з них дві вагітні) і трьох дітей. Всі вони пройшли курс лікування і вже одужали.

Взимку в сезоні 2009/10 від грипу, ГРВІ та їх ускладнень (зокрема пневмонії) в Харківській області померло близько 70 осіб, в Україні - понад 1 тис. осіб.

Зараз ви читаєте новину «У Харкові серед курсантів почалася епідемія свинячого грипу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі