субота, 05 серпня 2023 21:41

Спецтема: Війна Росії проти України

У ГУР повідомили, на що націлена пропаганда Кремля на нинішньому етапі війни

У ГУР повідомили, на що націлена пропаганда Кремля на нинішньому етапі війни
Основні завдання російської пропаганди на нинішньому етапі зводяться до того, щоб зруйнувати внутрішню єдність українського суспільства, заявив представник ГУР Вадим Скібіцький. Фото: Getty Images

Основні завдання російської пропаганди на нинішньому етапі зводяться до того, щоб зруйнувати внутрішню єдність українського суспільства.

Зокрема, підірвати довіру між Україною та її партнерами, аби зупинити військову допомогу. Про це розповів представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький.

Він додав, що всередині росії зусилля кремлівської пропаганди спрямовані на те, аби підживлювати міф, ніби нинішня Росія ще зберігає здатність до розвитку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: МКС може видати ще один ордер на арешт Путіна: в ГУР назвали причину

За словами Скібіцького, після повномасштабного вторгнення Росії Україна застосовує підхід більш активної протидії ворожій пропаганді.

"Головна наша зброя в цьому процесі – правда. Воєнна розвідка України, наприклад, стала більш відкритою: ми публікуємо факти, окремі розвідувальні дані, які розкривають наміри агресора, оприлюднюємо докази вчинення Росією воєнних злочинів", – зазначив представник ГУР МО України.

Він наголосив, що такий підхід доводить свою ефективність.

"Російська пропаганда не може досягти своїх головних цілей, а отже Росія програє в інформаційній війні", – підсумував Скібіцький.

Після атак на десантний корабель "Оленегорский горняк" та танкер SIG у Чорному морі російський флот вже не здається таким невразливим.

Окупанти вже не можуть почувати себе у безпеці на всіх територіях. Про це в ефірі телемарафону заявив представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов.

Він додав, що для росіян буде проблематично найближчим часом відновити десантний корабель "Оленегорский горняк", який атакували дрони у бухті Новоросійська.

Зараз ви читаєте новину «У ГУР повідомили, на що націлена пропаганда Кремля на нинішньому етапі війни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі