вівторок, 05 червня 2018 16:12

У Грузії обговорять долю автокефалії Української церкви

У Грузії обговорять долю автокефалії Української церкви
В патріархії Грузії чекають прибуття представника Вселенського патріархату. Фото із соцмережі

У патріархії Грузії чекають на прибуття представника Вселенського патріархату для обговорення останніх подій, пов'язаних з бажанням Української церкви отримати автокефалію.

Вселенський патріархат уже сповістив Тбілісі про візит свого делеагата, заявив секретар грузинської патріархії, отець Михайло (Ботковелі), передає Інтерфакс-Україна.

Візит очікується в середині червня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали можливу дату надання автокефалії Українській православній церкві.

Раніше спікер Верховної Ради Андрій Парубій заявив, що Україна розраховує на підтримку Святішого Патріарха Іллі II і Грузинської православної церкви в прагненнях українців до створення української православної автокефальної церкви.

В середині квітня Україна звернулася до архієпископа Константинополя, Вселенського патріарха Варфоломія про створення єдиної Церкви в Україні.

22 квітня Патріарх Варфоломій почав розгляд звернення від ієрархів Української православних церков і влади України і почав розгляд питання про надання Українській церкві томосу про автокефалію.

Зараз ви читаєте новину «У Грузії обговорять долю автокефалії Української церкви». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі