неділя, 30 серпня 2020 10:22

У Генштабі ЗСУ хочуть скоротити кількість призовників

У Генштабі ЗСУ хочуть скоротити кількість призовників
Генштаб ЗСУ розглядає питання про зменшення чисельності громадян України, які підлягатимуть призову на строкову військову службу. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Восени 2020-го планують зменшити кількість призовників на строкову військову службу. Генеральний штаб Збройних сил України пояснює таке рішення великою кількістю бійців, залучених до військової служби за контрактом.

З початку року до військової служби за контрактом залучили 25 тис. чоловік. З них понад 2 тис. осіб офіцерського складу, повідомляє Генштаб ЗСУ.

"Це дає можливість поставити питання про зменшення чисельності громадян України, які підлягатимуть призову на строкову військову службу у жовтні – грудні цього року. Відповідні пропозиції готуються для подання на розгляд до Кабінету Міністрів України", - йдеться у повідомленні.

Зазначають, що триває робота з якісного укомплектування Збройних Сил рядовим та сержантським складом, яка спрямована на збільшення військовослужбовців за контрактом. Вживають заходи щодо удосконалення порядку проходження військової служби.

"У військових комісаріатах, які поступово перетворюються на територіальні центри комплектування та соціальної підтримки, триває удосконалення з організації відбору кандидатів для прийому на військову службу за контрактом. Проведення зазначеної роботи позитивно визначається на кількості громадян, які вступають на військову службу за контрактом та пов'язують свою подальшу долю зі службою у складі Збройних Сил України", - додає Генштаб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт оцінив можливість військового наступу на Україну з Білорусі

Україна планує укласти з Великою Британією великий контракт на постачання летальної зброї. Обговорюється не тільки придбання, а й виробництво в Україні летальних озброєнь. Про це повідомив посол України у Великій Британії Вадим Пристайко.

Зараз ви читаєте новину «У Генштабі ЗСУ хочуть скоротити кількість призовників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі