пʼятниця, 21 серпня 2020 10:05

Експерт оцінив можливість військового наступу на Україну з Білорусі

Експерт оцінив можливість військового наступу на Україну з Білорусі
Наступ є малоймовірним. Фото: facebook.com/DPSUkraine

Через природні умови військовий наступ на Україну з території Білорусі є малоймовірним.

Місцевість на півночі нашої країни - це важкопрохідні ліси та болота, сказав військовий експерт Михайло Самусь, передає "РБК-Україна".

"З території Білорусі в Україну важко проводити широкомасштабні сухопутні операції, але використання сил спецоперацій, повітряно-десантних військ, ракетних військ, авіації, в принципі, досить комфортне буде для Росії, якщо вона розмістить там свої війська", - розповів Самусь.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Це не Крим, не Донбас. Тут не зустрічатимуть російські танки з квітами" - білоруський опозиціонер Міхалевич

Полковник Олег Жданов повідомив, що Генеральний штаб Збройних сил України вже вжив заходів і провів аналіз ситуації на північному напрямку.

"У 2015-2016 роках наш Генштаб займався питаннями саме північного кордону. Ми відпрацювали кілька варіантів плану оборони. У нас там на сьогодні досить військ, щоб стримати можливу спробу вторгнення з півночі", - сказав Жданов.

Міністр оборони Білорусі Віктор Хренін заявив, що в країні можливий воєнний конфлікт. Він допускає, що армія може застосувати зброю проти народу.

Зараз ви читаєте новину «Експерт оцінив можливість військового наступу на Україну з Білорусі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі