четвер, 25 лютого 2010 17:59

У Дубаї тріснув найбільший у світі акваріум з акулами

У Дубаї тріснув найбільший у світі акваріум з акулами

Відвідувачі одного з найбільших торгових центрів світу - Дубайського моллу, розташованого поряд з найвищим хмарочосом на планеті "Бурдж Халіфа" були евакуйовані через тріщину в стінці величезного акваріума, який знаходиться в будівлі торгового центру.

Тріщина стала причиною витоку води з акваріума, який вміщує понад 10 мільйонів літрів води і населений тисячами риб. Серед мешканців акваріума не менше десятка акул.

"Тріщина була виявлена співробітниками одразу після її виникнення, після чого було вжито необхідних заходів для усунення протікання", - повідомив співробітник акваріума.

За його словами, тріщина не завдала "ніякої шкоди внутрішньому середовищі акваріума, і його мешканцям".

Після виявлення тріщини були прийняті всі передбачені в таких випадках заходи - відвідувачі моллу були евакуйовані з тієї частини будівлі, в якій знаходиться акваріум, в тому числі з бутиків поруч.

Акваріум має велику фронтальну панель довжиною 50 метрів і заввишки 11 метрів, а також внутрішній скляний прохід. Відвідувачі акваріума можуть погодувати риб під час прогулянки на човні по поверхні акваріума, а також поплавати з аквалангом серед риб.

Забудовником і власником Дубайського моллу є девелоперська компанія Emaar, якій також належить найвища вежа світу - Бурдж Халіфа.

В першій декаді лютого оглядовий майданчик Бурдж Халіфи була закрита для відвідувачів, як пояснили в Emaar, для доопрацювання системи електропостачання будівлі в зв"язку з несподівано великим числом відвідувачів. Незадовго до закриття вежі для відвідування, в одному з ліфтів на висоті 430 метрів від землі застрягли 14 осіб.

РИА-Новости

Зараз ви читаєте новину «У Дубаї тріснув найбільший у світі акваріум з акулами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі