понеділок, 26 серпня 2024 13:58

Спецтема: Війна Росії проти України

У ДПСУ розповіли про ситуацію на кордоні з Білоруссю

У ДПСУ розповіли про ситуацію на кордоні з Білоруссю
За тим, що відбувається вглиб території Білорусі активно стежать підрозділи розвідки. Фото: ТАСС

Сили оборони України повністю контролюють лінію кордону.

Напрямок з Білоруссю є загрозливим, але в близькості до українського кордону не спостерігається переміщення техніки та особового складу, заявив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко в ефірі телемарафону, передає Gazeta.ua.

"Загалом по кордону ситуація незмінна. ЗСУ повністю контролюють лінію кордону. Якихось нестандартних ситуацій безпосередньо по нашому держрубежу не відмічалося", - сказав він.

За тим, що відбувається вглиб території Білорусі активно стежать підрозділи розвідки.

"Щоб розуміти наскільки ситуація може змінюватися, щоб були готові, якщо розпочнуться якісь дії з території Білорусі. В безпосередній близькості до нашого кордону ми не відмічаємо і не спостерігаємо ні переміщення техніки, ні особового складу. Але загалом цей напрямок для нас, як і раніше, залишається загрозливим, бо Білорусь продовжує перебувати в орбіті впливу Росії", - наголосив Демченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Генштаб відзвітував про ситуацію на фронті - свіже зведення

Водночас Москва, імовірно, тисне на Білорусь, щоб та масштабніше долучилася до війни.

"Маємо бути готові до розвитку будь-яких ситуацій. Ми укріплюємо як лінію кордону, так і прикордонні фортифікаційні споруди, щоб наші хлопці мали всі можливості відбити будь-яку атаку. Зокрема і з території Білорусі - чи то білоруські підрозділи, чи то російські. Але зазначу, що, на даний момент, Росія безпосередньо на території Білорусі не має достатньо угрупування або сил, які б вона могла задіяти для вторгнення на територію України", - додав Демченко.

Українські воїни активно завдають окупантам відчутних втрат у живій силі та техніці. Виснажують бойовий потенціал ворога по всій лінії фронту та в тилу. Загалом, минулої доби втрати російських загарбників склали 1140 осіб. Також українські воїни знешкодили чотири танки, 17 бойових броньованих машин, 47 артилерійських систем, одну РСЗВ, засіб ППО, 39 БпЛА оперативно-тактичного рівня, 80 автомобілів та 13 одиниць спеціальної техніки окупантів.

Зараз ви читаєте новину «У ДПСУ розповіли про ситуацію на кордоні з Білоруссю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі