четвер, 25 червня 2015 11:23

У Дніпропетровську затримали двох росіянок-ісламісток

Співробітники Служби безпеки України виявили в Дніпропетровську "перевалочний пункт", який використовувався для тимчасового перебування членів терористичної організації "Ісламська держава".

 

"У квартирі правоохоронці затримали двох громадянок Російської Федерації. Співробітники спецслужби з'ясували, що жінки були видворені з території Туреччини і Єгипту за підозрою в причетності до терористичної діяльності. В Україні ісламістки прибули нелегально з території Росії", - повідомляє прес-центр СБУ в четвер.

 

За інформацією відомства, в Україні затримані планували виготовити нові підроблені документи для поїздки в Сирію транзитом через Туреччину. Одна з ісламісток для підтвердження своєї особи надала співробітникам СБУ підроблений паспорт, виданий на ім'я громадянки Узбекистану, з фальшивими штампами про перетин державного кордону України.

 

При собі жінки зберігали рукописні тексти, які пропагують міжрелігійну ворожнечу і розпалюють ненависть до представників інших конфесій.

Відносно громадянки РФ з підробленими документами відкрито кримінальне провадження за ст.358 Кримінального кодексу України. Її співвітчизницю примусово повернуть в країну постійного проживання або третю країну із забороною в'їзду в Україну на три роки.

Зараз ви читаєте новину «У Дніпропетровську затримали двох росіянок-ісламісток». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі