четвер, 25 лютого 2010 08:42

У Черновецького просять не втягувати мерію у конфлікт навколо "Сяйва"

У Черновецького просять не втягувати мерію у конфлікт навколо "Сяйва"

Перший заступник голови КМДА Ірена Кільчицька просить не втягувати столичну владу у конфлікт двох приватних структур, які не можуть поділити книгарню "Сяйво".

Про це вона заявила у середу, повідомляє прес-служба КМДА.

"Нехай дві приватні фірми, які в 90-х роках привласнили державну книгарню і створили з неї ТОВ з метою подальшого продажу приміщення, не втягують столичну владу в свої судові спори та не переводять цю тему в політичну площину. У суто господарському конфлікті двох приватних компаній Київська влада не може брати участь", - сказала Кільчицька.

За її словами, у 1994 році державна книгарня "Сяйво" стала приватним господарським товариством - ТОВ, а вже в 2001 році, під час реконструкції Бессарабського кварталу, 50% статутного фонду підприємства перейшло до ТОВ "Орфей-1".

"Насправді кияни втратили книгарню "Сяйво" ще в середині 90-х років, але дізнались про це тільки сьогодні", - сказала перший заступник голови КМДА.

Кільчицька наголосила, що у 2009 році два господарюючі суб"єкти "Сяйва" вирішили залучити до свого конфлікту столичну владу, і сьогодні "продовжують спекулювати на темі підтримки чи не підтримки владою міста одного чи іншого співвласника".

"Під час фактичної приватизації цього приміщення Блоку Черновецького взагалі не існувало. Що стосується доцільності втручання депутатів Київради в ситуацію, що склалася, то єдине, що вони можуть зробити - це подати депутатський запит про можливість повернення книгарні у власність держави", - наголосила Кільчицька.

Вона додала, що столична влада має прикрий приклад по будівлі колишнього Центрального гастроному, яка була приватизована таким чином, що "повернути її до комунальної власності не вдалось, як ми не намагались".

Зараз ви читаєте новину «У Черновецького просять не втягувати мерію у конфлікт навколо "Сяйва"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі