середа, 09 березня 2011 14:32

У Черкасах розгорнули найбільший в світі прапор України
5

У Черкасах 9 березня представники опозиції вшанували Тараса Шевченка. О 12 годині біля музею "Кобзаря" збираються півтори сотні черкащан. Дехто натягує стяги на палиці, інші співають пісні на слова Шевченка. Урочисту ходу й мітинг на площі Шевченка організовують опозиційні партії УНП, Свобода, За Україну.

Голова обласної організації УНП Леонід Даценко в рупор закликає півсотні добровольців розгортати найбільший в Україні прапор. Поруч з ним четверо молодих хлопців тримають величезну валізу з тканиною. Найбільший державний прапор створений у 2007 році і занесений до Книги рекордів України. Його пошила пенсіонерка з Донецька. Розмір його – 30 м у ширину і 45 м у довжину – це пів футбольного поля.

Трохи розкрутивши стяг, люди розтягуються алеєю на 45 метрів, тримають через метр-півтора два краї. Так і виходять на дорогу, розгорнувши на всю її ширину. В рупор лунають вигуки: Слава Україні, Тарасу. Колона крокує до пам'ятника Шевченку. Там назбирується вже сотні три людей. Розгортають повністю прапора. Від вітру той майорить, смикаючи з боку в бік тримачів. В гучномовці виступають громадські діячі, партійні керманичі. Читають уривки з віршів Кобзаря.

"Сьогодні як ніколи слова Шевченка актуальні, – гукає в мікрофон голова обласної "Свободи" Тетяна Чорномаз. – Роздирає Україну ворожа влада. Ми наймити в них. Продали всіх нас, загарбали всю країну. Треба підніматись, як нас вчив Шевченко. Тисячолітня нація, з високою культурою, багатолітньою історією, а жебраки. Такими нас зробили ті, хто рветься до влади за мільйонами. І зараз там немає патріотів, одні мільйонери".

Виступаючі закликають не читати газети, не дивитись телеканали, котрі хвалять владу, а читати Кобзаря.

"Нікому крім українців не треба сильна Україні, – гукає в мікрофон. – Ворогам треба вона розірвана, злиденна. Так краще наживатись на нас, наших мозолях. Щоб ми злиденні за копійки батрачили на мільйонерів..."

До підніжжя кладуть десятки букетів живих квітів. У гучномовцях лунає пісня "Два кольори".

Зараз ви читаєте новину «У Черкасах розгорнули найбільший в світі прапор України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі