понеділок, 04 червня 2007 12:48

У Чехії проходять демонстрації проти приїзду Буша

У столиці Чехії проходить декілька демонстрацій у зв"язку з початком дводенного візиту президента США. Не дивлячись на те, що Джордж Буш прилетить до Праги в понеділок увечері, учасники протестних виступів вийшли на вулиці вже вранці. 4 і 5 червня в Празі пройде одинадцять акцій протесту і один мітинг на підтримку політики Сполучених Штатів.

У зв"язку з приїздом президента Сполучених Штатів Америки магістрат Праги отримав шістнадцять заявок на проведення інформаційних мітингів і акцій протесту. Чотири з них заборонені. У двох випадках організатори планували хід по тих вулицях, які перекриті у зв"язку з введенням особливих заходів безпеки. Стежити за порядком під час дозволених акцій протесту будуть півтори тисячі поліцейських.

Акції протесту проходять на всіх центральних площах Праги. Демонстранти не згодні з приїздом Джорджа Буша. Суспільна ініціатива "Ні базам!" протестує проти розміщення системи протиракетної оборони США в Чехії. У другій половині дня почнеться два мітинги біля дипломатичних представництв Сполучених Штатів і Ізраїлю. Їх організатори називають себе "народним опором" і хочуть звернути увагу на дії цих країн в Іраку.

Половина демонстрацій запланована на вівторок, коли в Празі проходитиме міжнародна конференція "Демократія і безпека. Основні цінності і правильний вибір політики". Хвиля протесту завершиться мітингом під назвою "Спасибі, Америка!", на якому виступлять і декілька чеських сенаторів, повідомляє svobodanews.ru.

Зараз ви читаєте новину «У Чехії проходять демонстрації проти приїзду Буша». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі