понеділок, 06 серпня 2012 10:35

У Білорусі відзняли стрічку про "плюшевий десант"

У Білорусі відзняли стрічку про "плюшевий десант"
Автори відео показали абсурдність нинішньої влади республіки. Фото: compromat.ru

В інтернеті з'явилося відео з коротким ігровим короткометражним фільмом "37". Дія відбувається у в'язниці КДБ. Слідчий проводить допит учасника "плюшевого десанту".

Фільм знімався у Польщі. У головній ролі - співдиректор Білоруського будинку в Варшаві Олександр Зарембюк. Охоронців зіграли Олександр Ященко і Мартін Андрукайтіс. Оператор - Арманд Урбаняк. Режисер - Мара Нальшанська.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Двох генерал-майорів усунули з посад через "мінський ведмежий десант"

Як повідомляв сайт Хартія'97, 4 липня білоруський кордон непомітно для ППО перетнув легкомоторний шведський літак. Над Івенцем і околицями Мінська з нього були скинуті плюшеві ведмеді з плакатами на підтримку свободи слова в Білорусі. Влада Білорусі не визнавали факту польоту до 26 липня, заявляючи, що "ведеться перевірка". Тим часом були затримані фотограф Антон Суряпін, який виклав в інтернеті фото плюшевих ведмедів, знайдених під Івенцем, а також ріелтор Сергій Башарімов, який в Мінську здавав шведам квартиру.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Через "ведмежий десант" полетять голови білоруських військових

Після цього Лукашенко зняв з посад голови Держприкордонкомітету генерал-майора Ігоря Рачковського і командувача ВПС і військами ППО Збройних Сил генерал-майора Дмитра Пахмелкіна.

З країни також був висланий посол Швеції Стефан Ерікссон.

Зараз ви читаєте новину «У Білорусі відзняли стрічку про "плюшевий десант"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі