пʼятниця, 30 січня 2009 11:13

У австралійському місті 18 людей померли за три дні від спеки

Жертвами небувалої спеки в австралійському місті Аделаїда, температура в якому перевалила за 40 градусів, стали 18 людей.

Як повідомляють австралійські ЗМІ, більшість загиблих внаслідок спеки, що триває вже третій день поспіль, були літніми людьми.

Поки немає офіційних підтверджень того, що саме спека стало причиною несподіваних смертей, але, за даними поліції, кількість смертельних випадків "значно вища" середнього показника.

Максимальна температура в Аделаїді за останні три дні була зафіксована на позначці 43,4 градуса за Цельсієм, тоді як попередній температурний рекорд спеки в січні місяці був відзначений у 1982 році.

Також за даними медиків, не менше 60 людей були госпіталізовані в п"ятницю в лікарні міст півдня Австралії в результаті сонячних і теплових ударів.

Усі рятувальні служби міст, охоплених небувалою спекою, підняті по тривозі у випадку виникнення пожеж, говориться в повідомленні.

Нагадаємо, 22 січня повідомлялося, що від сухої погоди і високої температури в Австралії палають лісові пожежі, полум"я загрожує десяткам населених пунктів, у тому числі великим містам, собщает РІА Новости.
Зараз ви читаєте новину «У австралійському місті 18 людей померли за три дні від спеки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі