пʼятниця, 28 грудня 2012 12:54

У 2013 суспільство від церкви відділятиме культура споживацтва - священик

У 2013 суспільство від церкви відділятиме культура споживацтва - священик
Ігор Яців. Фото: kolomyya.org

В католицькій церкві 2013 рік - це рік, який присвячений вірі, осягненню того, у що людина вірить і як цю віру передати іншим. Про це у коментарі Gazeta.ua сказав очільник прес-служби Української греко-католицької церкви отець Ігор Яців.

"Це потрібно, щоб церква жила далі. Якщо наші вірні будуть працювати над собою, то позитивні зміни обов'язково настануть як наслідок. Будуть удосконалювати себе, своє середовище, сім'ю, місто чи село", - наголосив отець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Папи Московського з Кирила не виходить

За словами Яціва, в історії церкви прихід нових вірян завжди залежав від політичних, економічних негараздів і міжусобиць. Коли вони загострюються, то людина частіше задумується про вічне. В епохи добробуту відбувається секуляризація - відділення церкви від суспільства.

"Україну зараз секуляризує культура споживацтва. Відносний економічний достаток засипає життя людини брухтом сьогодення - розвагами, їжею, гонитвою за достатком. Поступово відходять релігійні і духовні почуття. Та якщо церква залишатиметься правдивою божою установою, не перетворюючись на світську організацію, люди все одно туди прийдуть. Пошук духовної цінностей все одно є", - упевнений отець.

Зараз ви читаєте новину «У 2013 суспільство від церкви відділятиме культура споживацтва - священик». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі