середа, 11 квітня 2012 12:30

Депутат заперечив свою причетність до молитовника з його фотографією

Депутат заперечив свою причетність до молитовника з його фотографією

Днями виникло непорозуміння навколо молитовника для школярів та студентів, який було видано на початку 2011 року за сприяння депутата Львівської обласної ради Тараса Козака.

Спільноту збентежив той факт, що на зворотній стороні молитовника було розміщено фотографію депутата Тараса Козака. За даних умов меценатство фактично перетворилося на спонсорство: адже за практикою духівництва, мецената у церковному виданні щонайбільше - можуть згадати на ім'я. Тож розміщення фотографії на всю сторінку викликало неоднозначну реакцію у суспільстві.

"Я знаю історію цього видання, яка розпочалася з того, що священики звернулися до депутата з проханням допомогти, - пояснює о. Євген Прокіп, парох храму Собору Пресвятої Богородиці. - Тарас Козак радо погодився посприяти, виділивши для друку свої особисті кошти. Вступ до цього молитовника було укладено мною, так і має бути. Про те наскільки правильно було розміщувати фотографію депутата на такому виданні - не можу сказати нічого. Мабуть ті, хто розробляв та видавав молитовник, думали що так треба."

За словами отця Євгена, до оформлення дизайну молитовника залучалася низка людей на добровільній основі. З ініціативи цих людей, очевидно, й було розміщено на книжці фото благодійника. Ані упорядник, ані сам депутат про використання фотографії нічого не знали.

"Мені самому прикро, що так вийшло. На оформлення тієї книжки я не фотографувався, хто використав моє зображення - в цьому розбиратися не буду, не до суду ж на них подавати. Молитовник той був виданий півтора роки тому, а зараз чомусь він викликав такий резонанс", - повідомив депутат Львівської облради Тарас Козак.

На його думку, прискіплива увага до молитовника, який був виданий єдиним тиражем ще 2011 року, може бути спричинена його політичною діяльністю.

"Я сам віруюча людина: я знаю що таке молитовник і розумію, що так не повинно бути. Ця книжечка вже давно не видається, навіть дивно що про неї хтось зараз згадав." - коментує Козак.

Зараз ви читаєте новину «Депутат заперечив свою причетність до молитовника з його фотографією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі