пʼятниця, 16 листопада 2012 14:27

Трирічній Валерії Багрій пересадять печінку від хресного

Трирічній Валерії Багрій пересадять печінку від хресного
Фото: vk.com

У трирічної Валерії Багрій зі Жмеринки цироз печінки, який розвинувся  від раку. В Україні їй відмовили у пересадці. Оперувати зголосилися у Бельгії. Для цього до 20 листопада треба зібрати 29 тис євро.

"Лєрочка росла активною, нічим не хворіла. Коли їй виповнився рік, лікарі виявили злоякісну пухлину печінки, - розповідає мама Ірина Багрій. - Їй зробили кілька курсів хіміотерапії. Щодня ставили катетери, крапельниці. Лєрочка плакала несамовито."

9 листопада 2009 року заражену частину печінки видалили.

Через місяць Валерії зробили другу операцію. Жовч не надходила в кишківник, бо звузився протік. З дренажною трубкою для відтоку жовчі дівчина ходила з нею більше двох місяців. Мали робити операцію з відновлення протоків. Але лікарі виявили гепатит В.

"Її заразили через переливання крові під час операції. Почали лікувати гепатит. Вірусу у крові Лєри ставало все менше, але їй - все гірше. Випав дренаж, шкіра пожовтіла. Хірурги казали, що нову операцію не перенесе. Був ризик цирозу, тому в інституті Шалімова порадили пересадку."

В Україні можна пересаджувати печінку лише від родичів.

"Після обстеження нам відмовили. У чоловіка порушена будова печінки, а я перехворіла гострим гепатитом. Звернулися у Мінську клініку. Там пересаджують від померлих донорів. Рік тому нас поставили в чергу. Одна людина пожертвувала нам 50 тисяч доларів. Ми були готові їхати в клініку того ж дня. Але донора не було. Чекали 10 місяців. Лєрочці ставало гірше. Вона ще більше пожовтіла, стала в'ялою, не хотіла їсти. У липні ми не витримали і відправили її документи і знімки в бельгійську клініку Сен Люк."

Звідти написали, що спробують обійтися без пересадки. Одразу ж поїхали туди.

"Лікарі зробили, що могли. Спершу обстежили, намагалися розширити жовчні протоки, але вони повністю непрохідні. Потім лікували антибіотиками, намагалися пробити протік через шкіру. Ми втратили забагато часу - розвинувся цироз. Рік тому печінку могли врятувати. Зараз - лише пересадка."

В Бельгії дозволяють, щоб донорами були далекі родичі. Хрещений Валерії погодився віддати їй частину печінки.

"Операція потрібна зараз. Жовчний фермент у крові в 25 разів перевищує норму. Це значить, що печінка працює з останніх сил. Животик став як кавун. У ньому збирається рідина. Порушене згортання крові і великий ризик кровотеч."

Лєра з мамою у Бельгії, живуть у пансіоні при клініці Сен Люк. Поки рахунок не оплачений, її не кладуть у лікарню і не готують до операції.

"При цирозі печінка у будь-який момент може відмовити. Аналізи показали, що вірусів гепатиту немає – лише антитіла. Це добре для пересадки."

За допомогою мереж "Вконтакті", "Однокласники" і "Твіттер" для Лєрочки вже зібрали 94 тис. євро. Зараз збір грошей веде проект "Благодійний марафон". Залишилося зібрати 29 тис.

27 листопада у Ірини закінчується віза.

"Якщо не оплачу операцію – не продовжать. Допомогу треба переводити лише на рахунки "Благодійного марафону". Всі інші гроші підуть уже на лікування після операції. Але нам головне - вчасно лягти в лікарню. Після оплати наш донор отримає запрошення в клініку. Два тижні піде, щоб відкрити йому візу. Якщо зберемо гроші, прооперують на початку грудня. Інакше можна не встигнути. Лікарі кажуть, що будь-якої миті може початися внутрішня кровотеча, яка призведе до смерті."

"Лєрочка – розумна і трохи шкодлива. Вже не пам'ятаю, яка біленька. Сумує за татом, бабусями і дідусями, за песиком Роккі. Каже татові по скайпу: "От дядя доктор полікує мені животик і я поїду додому!" Тато обіцяє скоро приїхати. Лєра щодня питає, коли вже. Відповідає, що ходить на роботу, а вона: "Твоя робота повна дурниця".

Рахунок для збору грошей на операцію:

Заплатити карткою можна на сайті http://blagmarafon.ru або

Банк-одержувач платежу: ОАО "Сбербанк России" г.Москва
Одержувач: Благотворительный фонд "Хелп Никита"
ІНН: 7715491430, БИК: 044525225, КПП: 771501001
Рахунок: 40703810438180000501
Кор.рахунок: 30101810400000000225
Призначення платежу: Благотворительное пожертвование для Валерии Багрий

Рахунки батьків (на лікування після операції):

Картка Приватбанку 5211537318311680,

Сергеєва Клавдія Олександрівна (бабуся)

Яндекс гроші: 410011592116393

 

Зараз ви читаєте новину «Трирічній Валерії Багрій пересадять печінку від хресного». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі