пʼятниця, 08 травня 2009 16:51

Три країни не підтримали будівництво газопроводу в обхід Росії

Три країни не підтримали будівництво газопроводу в обхід Росії
Європейський Союз підписав в п"ятницю спільну декларацію за проектом будівництва газопроводу "Набукко" з Азербайджаном, Грузією, Туреччиною та Єгиптом.

У проекті декларації, яка повинна була бути підписана в Празі, йдеться, що зацікавлені сторони, які беруть участь в проекті газопроводу Nabucco, зокрема країни ЄС, Туреччина і колишні середньоазіатські республіки СРСР, зроблять все для підготовки міжурядової угоди по Nabucco, щоб підписати документ до червня 2009 року.

ЄС потрібен постачальник газу, щоб реанімувати проект Nabucco. На даний момент не вистачає постачальників, щоб заповнити газопровід і тим самим зробити його рентабельним. Здійснення проекту Nabucco може стати загрозою російській газовій гегемонії в Європі.

Деякі дипломатичні джерела, зі свого боку, відзначили, що ЄС на енергетичному саміті в Празі не зумів домогтися очікуваної "політичної підтримки" проекту оскільки декларацію, за їхніми даними, не підписали Казахстан, Туркменія та Узбекистан.

За матеріалами Інтерфакс, Полит.ру

Зараз ви читаєте новину «Три країни не підтримали будівництво газопроводу в обхід Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі