субота, 16 вересня 2006 16:34

Три хати 19 століття згоріли у Пирогово

 

Вчора у селищі Пирогово Голосіївського району в музеї архітектури та побуту згоріли 3 хати 19 століття. Причина інциденту невідома. За попередньою версією це було навмисне підпалення. Працівники музею говорять, що хатки не могли самі по собі загорітися. Струму в будівлях не було, а вся суха трава, що знаходилася навколо викошена.

Втрату експонатів можна було б запобігти, якби там не розформували власний пожежний розрахунок. Рятувальники, які прибули на місце події з найближчих пожежних частин швидко впоралися з надзвичайною ситуацією, але вогонь дуже сильно пошкодив архітектурні пам"ятки.

Зруйновані хатки входили до експозиції "Закарпаття". Того дня екскурсії до них не проводилися, оскільки у наглядачки був вихідний.

Нагадаємо, що в цьому ж Пирогові 2 вересня вже згорів безцінний експонат народної архітектури. Тоді також передбачалося навмисне підпалення.

"Газета по-українськи"

Зараз ви читаєте новину «Три хати 19 століття згоріли у Пирогово». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі