субота, 05 березня 2022 11:44

Тисячі херсонців вийшли на мітинг. Окупанти відкрили вогонь
3

В Херсоні влаштували акцію протесту проти росіян
Фото: Уніан
В Херсоні влаштували акцію протесту проти росіян
В Херсоні влаштували акцію протесту проти росіян

Понад 2 тис. жителів окупованого Херсона влаштували акцію протесту на підтримку цілісності України.

Сходитися в центр міста почали о 10:00. Із собою принесли синьо-жовті прапори, вигукували гасла "Слава Україні". Організатори протесту попросили учасників мати "гарячі серця", але "холодні голови", щоб не провокувати окупантів.

Росіяни відкрили попереджувальний вогонь у повітря, але це не зупинило протести.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Підвезли 10 бабуль і почали роздавати пакунки" - у Херсоні зірвали мітинг за створення ХНР

Мітингувальники на ходу причепили прапор України на БТР, який їхав центральним проспектом Херсона. Як це було видно на відео:

На території всієї Херсонщини російські окупанти відключили мобільні мережі Київстар та Vodafone. Захопили місцевий ТВ-центр. Наразі у регіоні працює лише WiFi.

Окупаційні війська не пропускають фури з гуманітарною допомогою від України. Натомість привозять свої харчі. На думку мера міста Ігоря Колихаєва, таким чином "визволителі" готуються привезти до Херсона свій "порятунок", щоб люди "на камеру подякували "благодійникам". Херсонці ж відмовляються від допомоги окупантів. Від учора виходять на мітинги, вимагають покинути місто.

Зараз ви читаєте новину «Тисячі херсонців вийшли на мітинг. Окупанти відкрили вогонь». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі