субота, 22 березня 2014 03:04

Тенюх зняв із себе відповідальність за катастрофічну ситуацію із українськими військовими у Криму

Тенюх зняв із себе відповідальність за катастрофічну ситуацію із українськими військовими у Криму
Ігор Тенюх. Фото: www.radiosvoboda.org

Глава Міністерства оборони Ігор Тенюх звинуватив українських військових у Криму у слабкості.

Зокрема, в ефірі телеканалу "1+1" Тенюх заявив, що необхідний наказ оборонятись нашим військам у Криму був даний. Крім того, за його словами, армійці давно отримали дозвіл на використання зброї.

На думку чиновника, нерішучі дії частин Збройних сил України на півострові є наслідком поганої підготовки армії та недостатньої уваги до військової підготовки протягом попередніх років.

Заступник командира Керченського батальйону морської піхоти Олексій Нікіфоров у прямому ефірі сказав Тенюху, що його підлеглі перебувають у важкому становищі через невизначеність дій керівництва з Києва. Багато хто з них переходить на службу до Збройних сил Росії. У свою чергу міністр звинуватив військового у слабкому характері.

"Ви військова людина. Якщо ви зрадили присязі, то так і скажіть, і не треба тут розказувати. Ви повинні мужньо виносити всі тяготи", - наголосив Тенюх.

На його переконання, "плакатись – це питання не для чоловіків, і тим більш не для піхотинця".

"Мені прикро, що у вас така слабка моральна обстановка в колективі. Коли ви набирали своїх контрактників, повинні були думати про цей час, а не про "потішні війська"", - зазначив в.о. міністра.

Також він звинуватив у недостатній підготовці офіцерів з питань виховання і Верховну Раду, яка, за його словами, не дає армії вказівки щодо подальших дій у Криму. 

"Коли я почув, що військові скаржаться, що немає відповіді від центру - я відразу приїхав. Це, можливо, може бути однією із спецоперацій наших сусідів. Наказ був - захищати і обороняти українські частини і кораблі", - додав Тенюх.

Зараз ви читаєте новину «Тенюх зняв із себе відповідальність за катастрофічну ситуацію із українськими військовими у Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі