пʼятниця, 18 липня 2014 14:22

Телеканал UBR не згоден з рішенням Нацради

 
Телеканал UBR наполягає на тому, що дотримується у своїй роботі принципів об'єктивності та вимог українського законодавства. Щодня в прямому ефірі телеканала транслюються прес-конференції представників АТО і РНБО про хід подій на Сході. Крім того, у прямому ефірі канал показує брифінги та прес-конференції перших осіб держави, міністрів та чиновників, які причетні до АТО. Рубрика "Без коментарів" - це пряма мова спікерів та найяскравіше відео дня налічує щодня від 50 до 70 матеріалів. А це пряма мова учасників АТО, жителів Сходу, чиновників профільних міністерств, представників АТО та РНБО, політиків, громадських діячів, представників міжнародної спільноти.

Для дотримання принципів збалансованості, об'єктивності, достовірності та точності інформації ЗМІ зобов'язані висвітлювати позицію обох сторін конфлікту. Глядач має право знати позицію агресора. У коментарях представників ДНР та ЛНР І. Гіркіна, П. Губарева, В. Болотова, О. Ходаковського та інших не лунало закликів до розв'язання війни, агресивних дій або їх пропаганди, до повалення конституційного ладу і порушення територіальної цілісності, пропаганди війни. На доказ цього ми надаємо розшифровку матеріалів, в яких були коментарі цих людей у період з 8 по 12 липня.

Як і інші телекомпанії, ми співпрацюємо з міжнародним агенством Reuters, яке надає контент ЗМІ в усьому світі. Зокрема, 12 липня Reuters надіслало коментар Ігоря Гіркіна щодо обстрілу передмістя Донецька. Для прикладу, інший його синхрон (який ми також подавали з посиланням на першоджерело) стосувався його зізнання щодо того, що у минулому він був співробітником ФСБ. Інформаційна доцільність такого коментаря в тому, щоб підтвердити зв'язок І. Гіркіна з російськими спецслужбами.

Також звертаємо увагу на те, що в червні канал UBR, "5 канал", "1+1" вимкнули в Донецьку. Потім - у Луганську. Сепаратисти попередили кабельних операторів, що інформаційна політика канала проукраїнська, тому вони проти мовлення телеканала UBR.

Також колектив телеканала звертає увагу на те, що журналісти UBR ніколи не приховували логотип канала під час своєї роботи , зокрема і на Майдані в період кривавих подій. Жодної критики незалежних мас-медійних організацій та колег про порушення балансу, маніпуляцію інформацією, не отримували.

Колектив телеканала UBR не погоджується зі звинуваченням у порушенні Статті 6 Закону "Про телебачення і радіомовлення" та Статті 28 Закону "Про інформацію".
 
Ознайомитись з прикладами сюжетів можна за посиланням.
Зараз ви читаєте новину «Телеканал UBR не згоден з рішенням Нацради». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі