середа, 14 листопада 2007 18:00

Тбіліський суд закрив телеканал "Імеді"

Тбіліський міський суд, розглянувши клопотання Генеральної прокуратури Грузії, у вівторок наклав арешт на майно і ліцензію на віщання телекомпанії "Імеді". У свою чергу в Генпрокуратурі пояснили свою вимогу антидержавницькою діяльністю телекомпанії.

Засновником "Імеді" є Бадрі Патаркацишвілі, який відкрито заявив про свою підтримку дій грузинської опозиції. При цьому в жовтні цього року Патаркацишвілі передав всі свої акції "Імеді" в управління на один рік американської компанії News corporation, що входить в медіаімперію Руперта Мердока.

У свою чергу "Імеді" напередодні акції протесту Об"єднаної опозиції транслювала інформаційні сюжети у супроводі напису "Не боюся!", а витягу з виступів президента Михайла Саакашвілі супроводжувала написом "Він бреше!". Увечері 7 листопада грузинський спецназ влаштував в телекомпанії погром.

Після оприлюднення рішення суду з провідними журналістами телекомпанії у вівторок зустрілася спікер парламенту Грузії Ніно Бурджанадзе. Зустріч проходить за закритими дверима, повідомляє агентство "Новости-Грузия".

Зараз ви читаєте новину «Тбіліський суд закрив телеканал "Імеді"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі