вівторок, 07 листопада 2017 12:30

Таїланд націлився придбати новітній український БТР-4Е
6

На виставці "Defense & Security-2017", що проходить у Таїланді, відбувається презентація української розробки БТР-4Е.

Під час презентації, стало відомо, що БТР-4 вже пройшов сертифікацію для армії Таїланду та зараз обговорюється об'єм його закупівлі, повідомив у себе на сторінці в Facebook радник міністра оборони Юрій Бірюков.

На початку 2017 року представники сухопутних військ Таїланду були присутні в Чугуєві на випробуваннях цієї машини, саме тому тайська сторона дуже зацікавлена у придбанні цих машин.

БТР-4Е на виставці в Таїланді
Фото: Ю. Бірюков
БТР-4Е на виставці в Таїланді
БТР-4Е на виставці в Таїланді
БТР-4Е на виставці в Таїланді
БТР-4Е на виставці в Таїланді

"З 2014 року в конструкцію БТР-4 внесено вже кілька сотень змін, як раз за результатами бойового досвіду. І притягли в Таїланд не експортну модифікацію машини, а регулярну штатну машину механізованої бригади. З шильдиками українською мовою, з приладами управління нашими "не вмикати!", - пише Бірюков.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Знайшовся новий покупець української військової техніки

7 листопада стенд Укроборонпрому окупували військові тайської армії.

"Чому на нашому стенді сьогодні вранці було так багато тайських військових і тайської преси? А з тієї причини, що заступник міністра оборони Таїланду прийшов "мацати" бойову машину. Машину, яка реально воювала - таких машин в світі не так і багато. Прийшов сам подивитися на машину, яку в Таїланді вже знають - на початку 2017 року представники сухопутних військ Таїланду були в Чугуєві на випробуваннях. Ага, наша "четвірка" пройшла сертифікацію і допущена до закупівлі. Зараз приймається рішення про обсяги та фінансування", - додав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До Таїланду відправляють чергову партію новітніх танків "Оплот"

Раніше Україна успішно виконала контракт для Таїланду на поставку 236 БТР-3.

Таїланд вже має в своєму арсеналі 25 танків, попередню партію бойових машин відправили у червні поточного року. За умовами контракту, Україна має продати в азійську країну 49 танків "Оплот". Остання партія з 11 бронемашин проходить випробування на Харківському бронетаноковму заводі.

Зараз ви читаєте новину «Таїланд націлився придбати новітній український БТР-4Е». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі