пʼятниця, 03 листопада 2017 18:47

Україна хоче купити у Польщі самохідну артилерію Krab

Україна хоче купити у Польщі самохідну артилерію Krab
САУ "Krab" вражає цілі осколково-фугасними снарядами на відстані до 30 км / фото: bmpd - LiveJournal

Україна зацікавлена в закупівлі в Польщі самохідних артилерійських установок Krab 155-міліметрового калібру.

Про це повідомив командувач ракетних військ і артилерії Збройних сил України В'ячеслав Горбильов в інтерв'ю "Урядовому кур'єру".

Концепція розвитку української артилерії полягає в поступовому переході на снаряди 155-міліметрового калібру, які використовують у країнах НАТО.

"Ми не перший рік зацікавлено спостерігаємо за динамічним розвитком польської САУ Krab 155-міліметрового калібру. Польські колеги пропонують нам Krab як найліпший варіант заміни самохідок радянського зразка, незважаючи на високу вартість такої платформи", – сказав командувач.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Боги війни" на марші - Україна святкує день артиллериста та інженера

Ця самохідна артилерійська установка має дуже високу скорострільність і дальність стрільби. На відміну від теперішніх українських САУ, веде вогонь у режимі MRSI. За 30 секунд виконує 5 пострілів. І швидше змінює позицію, щоб не втрапляти під ворожу відповідь.

"Krab вражає цілі осколково-фугасними снарядами на відстані до 30 кілометрів, а МСТА-С – максимум 25 кілометрів", – розповів командувач ракетних військ і артилерії ЗСУ.

У мережі облікували відео випробування чергової партії самохідних артилерійських установок 2С3 "Акація" та 2С1 "Гвоздика". Їх мають передати Збройним силам України. САУ відновлюють на Шепетівському ремонтному заводі. Там проводять розробку нових реактивних систем "Верба" та "Град".

Зараз ви читаєте новину «Україна хоче купити у Польщі самохідну артилерію Krab». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі