середа, 30 вересня 2009 12:45

Тайфун Кетсана насувається на Таїланд

Тайфун Кетсана насувається на Таїланд
Тайфун Кетсана, що пройшовся Філіппінами, В"єтнамом і Лаосом, рухається на північний схід Таїланду.

Тайфун набрав швидкість 10 кілометрів і повинен досягти території Таїланду в середу, 30 вересня, вдень. У десяти провінціях королівства рятувальні служби готуються до повеней.

За повідомленнями метеорологів, тайфун прямує на північно-східні райони Таїланду, а потім помітно ослабне. У центральній частині королівства очікуються сильні зливи.

Уряд Таїланду вже виділив 50 мільйонів бат (близько півтора мільйонів доларів) для надання допомоги населенню. Мешканцям провінцій, на які рухається Кетсана, рекомендовано перебувати в укриттях на пагорбах і на час небезпечного періоду покинути оселі біля підніжжя гір.

Нагадаємо, раніше тайфун Кетсана обрушився на Філіппіни, в результаті чого загинуло більше 280 осіб. Понад 350 тисяч філіппінців були змушені покинути домівки й сховатися в таборах для біженців. Філіппінський уряд звернувся до міжнародного співтовариства з проханням допомогти в усуненні наслідків стихії.

29 вересня тайфун прийшов до берегів В"єтнаму і приніс зливи та повені. Тут, за останніми даними, через стихію загинула 41 особа, передає Вести.ru.

Зараз ви читаєте новину «Тайфун Кетсана насувається на Таїланд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі