середа, 15 липня 2020 16:14

Священник оголосив голодування через аварійну дорогу

Священник оголосив голодування через аварійну дорогу
Селяни вже другий день поспіль блокують трасу Львів - Ужгород. Фото: facebook.com/doroha.mshanets

Священник УГКЦ Роман Гром та ще три жінки Старосамбірського району на Львівщині оголосили голодування з вимогою відремонтувати 17 км місцевої дороги Мшанець - Стрілки, яка з'єднує 11 сіл.

Селяни вже другий день поспіль блокують трасу Львів - Ужгород, оскільки не дочекалися жодної реакції на свої вимоги від місцевої влади, пише Zaxid.net.

Пропускають один автомобіль що пів години, поза чергою екстрені служби та автомобілі з малими дітьми.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Програму Зеленського з будівництва доріг загрожують зірвати "тендерні тролі" - ЗМІ

Після попередніх акцій протесту влада обіцяла полагодити частину цієї дороги 4,25 км, яка в найгіршому стані, та виділити кошти на решту 13 км. Натомість виділили 2 млн грн, чого вистачить на ремонт 600-700 м.

Плани Львівської ОДА облаштувати велике кільце біля кордону з Польщею у межах Старосамбірського та Турківського районів за 1 млрд грн Роман Гром називає нереалістичними. Проєкт передбачає будівництво нової дороги та ремонт частини наявної через село Стрілки – загалом 110 км.

"Просто ідуть вибори - і потрібно щось велике пообіцяти. Ці обіцянки з реальністю не мають нічого спільного. Якщо нам не готові відремонтувати 17 км дороги, яка вже є і яка сполучає 11 сіл, то щоб будували дороги по лісах і так далі – це просто смішно", – вважає він.

Про жахливий стан дороги у Старосамбірському районі стало відомо після того, як Роман Гром почав знімати кліпи на цю тему. Люди виходили на акції протесту у вересні 2019-го та в червні 2020 року.

У дев'яти регіонах України відбуваються обшуки у справі про зловживання на понад пів мільярда грн під час будівництва доріг державного значення.

Відповідні махінації з тендерами проводилися в 2018-2019 роках.

Зараз ви читаєте новину «Священник оголосив голодування через аварійну дорогу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі