вівторок, 11 листопада 2008 14:21

Священик-педофіл пообіцяв заплатити жертвам $5 млн

Викритий в педофілії колишній католицький священик з штату Вашингтон Патрік О"доннелл (PatrickO"donnell) пообіцяв виплатити своїм жертвам 5 мільйонів доларів, передає 11 листопада агентство AssociatedPress. Позови до О"доннела вже розорили його єпархію.

66-річний О"доннелл не має в своєму розпорядженні засобів, необхідних для виплати необхідної суми. Адвокат постраждалих від його домагань підозрює, що колишній священик передав власність, яка могла б бути продана на користь позивачів, третім особам. Будинок, в якому живе О"доннелл, і засоби з його пенсійного фонду, у нього не можуть відібрати за законами штату.

Скарги на поведінку О"доннелла по відношенню до хлопчиків-прихожан відносяться до 1970-1980 років. Потім батьки постраждалих поскаржилися на нього, і священика перевели в Сіеттл. У поліцію ніхто звертатися не почав.

У 1986 році О"доннелл зняв з себе сан і почав працювати психологом. У 2002 році жертви колишнього священика, що подорослішали, подали позови. До 2005 по зобов"язаннях відповідала єпархія, що привело до її банкрутства.

Зараз ви читаєте новину «Священик-педофіл пообіцяв заплатити жертвам $5 млн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі