середа, 12 квітня 2023 21:52

Спецтема: Війна Росії проти України

Світовий банк виділив Україні гроші

Світовий банк виділив Україні гроші
Україна отримає від Світового банку грант у розмірі $200 млн. Фото: Getty Images

Україна отримає від Світового банку грант у розмірі $200 млн.

Кошти буде направлено на відновлення енергетичної інфраструктури країни. Про це повідомляє Bloomberg.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи вистачить Україні грошей до кінця року: прогноз США

"12 квітня Світовий банк оголосив про виділення гранту в розмірі $200 млн на проект із відновлення енергетичної інфраструктури України", – сказано в повідомленні.

Окрім цього передбачено отримати від партнерів додаткове фінансування в розмірі до $300 млн у вигляді грантів та інших видів вкладів у міру розширення масштабів проекту.

4 квітня Пентагон оголосив про новий пакет допомоги для України. Він містить зокрема додаткові боєприпаси для HIMARS, ЗРК Patriot, а також артилерійські снаряди.

Пакет складається з двох частин. Перша, на $2,1 млрд, фінансується з Ініціативи сприяння безпеці України, в межах якої зброя замовляється у виробників, а не береться із запасів американських збройних сил.

Решта $500 млн, які припадають передусім на боєприпаси, надійдуть у межах президентської Ініціативи зі скорочення озброєнь, яка дозволяє лідеру США в надзвичайних ситуаціях передавати зброю із американських запасів.

Зараз ви читаєте новину «Світовий банк виділив Україні гроші». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі