субота, 09 квітня 2022 09:38

Спецтема: Війна Росії проти України

Свідки розповіли, які дивацтва творили росіяни у Чорнобилі і як за це поплатилися
3

Експерти підтверджували, що у зв'язку з цим рашисти можуть отримати велику дозу опромінення
Фото: The New York Times
Експерти підтверджували, що у зв'язку з цим рашисти можуть отримати велику дозу опромінення
Експерти підтверджували, що у зв'язку з цим рашисти можуть отримати велику дозу опромінення

Окупанти не тільки рили окопи у "Рудому лісі". Вони поводилися к зоні відчуження вкрай небезпечно. Не дослухалися порад науковців.

Російські військові задіяли офіцерів атомної, біологічної та хімічної частин, а також експертів "Росатома". Про це розповів головний інженер з техніки безпеки Валерій Семенов, пише The New York Times.

Російські ядерники не впливали на командування армією.

"Вони приходили і робили те, що хотіли", - сказав інженер.

Був випадок, коли російський солдат з підрозділу ядерного захисту взяв голими руками джерело радіоактивного Кобальта-60 на одному зі складів ядерних відходів, піддавши себе неймовірній дії радіації. Не відомо, що сталося з чоловіком.

6 квітня з'явилось відеопідтвердження того, що російські загарбники не тільки рили окопи у "Рудому лісі", а й фактично жили там - намагалися там "закріпитися".

Експерти підтверджували, що у зв'язку з цим рашисти могли отримати велику дозу опромінення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рашисти вчинили "самогубство" поблизу ЧАЕС - Reuters

Пізніше Генштаб ЗСУ повідомляв, що у Гомельському республіканському науково-практичному центрі радіаційної медицини та екології людини розмістили "поранених" військовослужбовців збройних сил РФ, які дістали значні дози опромінення під час перебування у Чорнобильській зоні.

Російські окупанти, які перебували в Рудому лісі на території Чорнобильської АЕС, отримали великі дози опромінення. Їх назвали смертниками. Людина за дві доби в Рудому лісі отримує дозу опромінення, яку можна порівняти з річною.

Зараз ви читаєте новину «Свідки розповіли, які дивацтва творили росіяни у Чорнобилі і як за це поплатилися». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі