понеділок, 28 березня 2022 22:18

Спецтема: Війна Росії проти України

Рашисти вчинили "самогубство" поблизу ЧАЕС - Reuters

Рашисти вчинили "самогубство" поблизу ЧАЕС - Reuters
"Рудий ліс" після вибуху на ЧАЕС взяв на себе найбільшу дозу радіації. Фото: Reuters

Російські окупанти, які захопили Чорнобильську АЕС, проїхали на своїй бронетехніці без радіаційного захисту через "Рудий ліс".

Ця зона є високотоксичною. Рашисти підняли хмари радіоактивного пилу, розповіли працівники станції Reuters.

"Велика колона військової техніки проїхала дорогою відразу за нашим об'єктом, і ця дорога проходить повз "Рудий ліс". Конвой підняв великий стовп пилу. Багато датчиків радіаційної безпеки показали перевищення рівня радіації", - сказав один із чоловіків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росію планують вигнати з МАГАТЕ

Російські військові не використовували захисне спорядження. За словами співробітників ЧАЕС, це "самогубство", адже радіоактивний пил, який вони вдихали, міг спричинити внутрішнє опромінення.

Очевидці стверджують, що рядові солдати, з якими вони розмовляли під час роботи на станції, нічого не чули про трагедію в Чорнобилі.

Міноборони Росії на прохання прокоментувати слова працівників ЧАЕС не відповіло.

Окупанти захопили Чорнобильську атомну станцію 24 лютого. 9 березня внаслідок ворожих дій рашистів Чорнобильська атомна електростанція була повністю знеструмлена.

У сховищі ядерного палива-1 зберігається близько 20 тис. відпрацьованих паливних збірок, які потребують постійного охолодження. Коли світло зникло, виникла загроза зростання температури у басейнах витримки. Це могло спровокувати випаровування і вихід радіоактивних речовин у довкілля.

Електропостачання вдалось відновити лише 13 березня завдяки зусиллям фахівців НЕК "Укренерго".

23 березня поблизу ЧАЕС спалахнули лісові пожежі. Фахівці зафіксували підвищення концентрації цезію в повітрі.

Зараз ви читаєте новину «Рашисти вчинили "самогубство" поблизу ЧАЕС - Reuters». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі