понеділок, 09 жовтня 2023 11:39

Суд закрив справу "Роттердам+". Прокуратура не згодна

Суд закрив справу "Роттердам+". Прокуратура не згодна
Вищий антикорупційний суд закрив справу щодо формули "Роттердам+". Фото: slovoidilo.ua

Вищий антикорупційний суд сьогодні, 9 жовтня, закрив справу щодо формули "Роттердам+".

Таке рішення колегія суддів ВАКС ухвалила під час підготовчого розгляду справи. Про це повідомляє пресслужба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Справу закрили через закінчення строку досудового розслідування визначеного законодавством після повідомлення особі про підозру.

"Рішення ухвалено з окремою думкою одного з суддів колегії. Прокурор САП не погоджується з таким рішення суду та оскаржить його в суді апеляційної інстанції", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Бурштинову" справу нардепів після чотирьох років передали в суд

У САП нагадують, що 14 березня 2023 року прокурори за результатами розслідування НАБУ скерували до суду обвинувальний акт щодо шістьох осіб. Їх звинувачують у причетності до запровадження так званої формули "Роттердам+".

За оцінкою слідства, ця формула призвела до завдання протягом 2016-2017 років 19,357 млрд гривень збитків споживачам електроенергії.

"Прокурором також заявлено цивільний позов про відшкодування шкоди, завданої кримінальним правопорушенням державі на суму 19,357 млрд гривень. Повний текст ухвали буде проголошено 13 жовтня 2023 року о 15.30 год", - додають у САП.

У жовтня 2022 року оголосили 15 нових підозр у справі "Роттердам+". Про підозру, зокрема, повідомили колишнім і нинішнім посадовцям Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг.

Також про підозри повідомили "посадовцям групи приватних теплогенеруючих компаній, які причетні до запровадження і застосування так званої формули "Роттердам+".

Зараз ви читаєте новину «Суд закрив справу "Роттердам+". Прокуратура не згодна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі