середа, 11 квітня 2012 18:07

Студенти Київського Політеху показали, на що здатні
16

30 березня 2012 року в НТУУ "КПІ" закінчився локальний етап Європейських інженерних змагань ЕВЕС 2012, організаторами якого виступила локальна група Ради Студентів Технічних Університетів Європи BEST у м. Києві.

У цих змаганнях брали участь студенти НТУУ "КПІ", які вже четвертий рік поспіль мали чудову нагоду проявити інженерну креативність та спробувати свої сили у виконанні складних завдань. Змагання проходили у двох категоріях: Team Design та Case Study, а в окремій категорії також змагалися київські школярі.

Team Design – командне проектування; вирішення певного технічного завдання та моделювання  конструкцій з використанням наданого набору матеріалів за умов обмеженості у часі з подальшою демонстрацією результату. Цього року учасники повинні були сконструювати вентилятор від блоку живлення на 5 В, а також розробити модель гідрогенератора. Переможцями у цій категорії стала команда "Кот Ангенс".

Case Study – вирішення завдання технічного або економічного характеру шляхом обговорення. Як результат своєї роботи, команда представляє метод вирішення запропонованого завдання або стратегічну модель дій у конкретній ситуації. Цьогорічним учасникам необхідно було розробити концепт домашньої тварини-робота, справжній бізнес-план та знайти вирішення проблеми пробок на дорогах Києва. Команди у цій категорії також змагалися у своїй майстерності вести дебати, і найкращими, за підсумками чотирьох конкурсних днів, виявилися учасники з команди "Dark Side".

Команди-переможці з обох категорій будуть представляти свій університет на національному етапі інженерних змагань, який відбудеться з 9 по 13 квітня у НТУУ "КПІ". Цього разу змагатимуться команди з чотирьох міст України – Києва, Вінниці, Львова та Запоріжжя. Переможці отримають право відстоювати честь України на європейському етапі інженерних змагань, що відбудеться у м. Загреб, Хорватія.

Зараз ви читаєте новину «Студенти Київського Політеху показали, на що здатні ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі