понеділок, 19 листопада 2007 11:53

Шторм "Сидр" у Бангладеш забрав життя 10 тисяч осіб (ФОТО, ВІДЕО)
6

Жертвами сильного шторму в Бангладеш стали майже 3 тисяч людей. За розрахунками Червоного Півмісяця в найближчий день ця цифра виросте до 10 тис. До понеділка число жертв сильного тропічного шторму "Сидр", що обрушився на Бангладеш в минулий четвер, досягло майже 3 тисяч чоловік. Загиблими офіційно числяться близько 2,3 тис. жителів країни. Проте, за даними міжнародного Червоного Хреста і Півмісяця, насправді виявлені тіла 2750 загиблих.

"З досвіду минулих років і повідомленням з місця подій можу припустити, що число жертв може перевищити 10 тисяч людей", - заявив журналістам у неділя розділ місцевого відділення Червоного Хреста Абдур Роб.

Тіла декількох тисяч загиблих залишаються під завалами зруйнованих будинків. Зниклими без вісті числяться сотні рибаків: під час шторму в морі знаходилися більше 150 риболовецьких судів. Деяким, втім, повезло. У неділя, на третю добу після шторму, рятувальники виявили в морі 110 рибаків - всі вони вижили, перш за все, завдяки запасу прісної води в пластмасових баках, які узяли з собою в морі.

Десятки тисяч жителів південних районів Бангладеш, що найбільш постраждали від циклону, залишаються серед руїн своїх будинків в очікуванні допомоги. Ураган пошкодив або зруйнував майже мільйон різних будов. Знищені посіви зернових на площі в 210 тис. га. Більше 240 тис. голів худоби і птаха загинули. Відсутня питна вода. У районі лиха починають розповсюджуватися кишкові інфекції. У країні почалося зростання цін на предмети першої необхідності.

Циклон, що прийшов з Бенгальського затоки, обрушився на Бангладеш в четвер. Швидкість вітру досягала 250 км/год. Він викоріняв дерева, обривав лінії електропередачі і змітав старі будинки місцевих жителів, які тут зводять з глини і бамбука. Ураган ослабів до тропічного шторму лише до ранку п"ятниці, досягнувши столиці країни дакки, пише Газета.Ru.

Зараз ви читаєте новину «Шторм "Сидр" у Бангладеш забрав життя 10 тисяч осіб (ФОТО, ВІДЕО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі