вівторок, 22 червня 2010 16:05

Вартість моста між Кримом і Кубанню оцінюють у $1,5 млрд

Вартість моста між Кримом і Кубанню оцінюють у $1,5 млрд

Для будівництва транспортного переходу між Кримом і Краснодарським краєм Росії необхідно залучити 1,5 млрд доларів інвестицій. Про це повідомив Голова Верховної ради АРК Володимир Константинов.

За словами Володимира Константинова, на рівні голів держав України і Росії вже є політичні домовленості щодо будівництва переходу, проте складність полягає в ціні проекту.

"Висока вартість, за нинішніми мірками, цих інвестицій, $1,5 млрд., це дуже крупні інвестиції навіть для таких країн, як Росія і Україна", - сказав спікер.

І додав, що англійські інвестори вже виявили бажання брати участь в будівництві переходу.

Володимир Константинов підкреслив, що політична вигода від реалізації проекту колосальна, оскільки зможе істотно змінити розвиток АРК. "Крим поміняється на 360 градусів від цього проекту", - сказав спікер.

І пояснив, що транспортні потоки зі Східної Азії до Європи замикатимуться на Криму.

Нагадаємо, глава держави Віктор Янукович заявив, що будівництво транспортного переходу між Кримом і Краснодарським краєм Росії планується завершити до 2014 року.

Новости Крыма

Зараз ви читаєте новину «Вартість моста між Кримом і Кубанню оцінюють у $1,5 млрд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі