четвер, 11 червня 2020 10:03

Стерненку вручили постанову про примусовий привід в СБУ

Стерненку вручили постанову про примусовий привід в СБУ
Активісту Сергію Стерненку вручили постанову суду про примусове приведення до СБУ. Фото: facebook.com/sternenko

Колишньому лідеру одеського осередку "Правого сектора" Сергію Стерненку вручили постанову суду про примусовий привід до Служби безпеки України.

У зв'язку з цим активісти зберуться біля будівлі СБУ о 12:00. Про це повідомив адвокат Масі Наєм у Facebook.

"До Сергія Стерненка приїхали з постановою про примусовий привід в СБУ", - написав адвокат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Активіст смертельно поранив нападника

При цьому він зазначив, що привід можливий, тільки якщо людина отримала повістку, але не з'явилася без поважних причин або не повідомила про причини своєї неявки.

"Але Сергій, отримавши повістку, надіслав відповідь слідчому, що не може з'явитися з об'єктивних причин: виклик отриманий за 2 дні до дати, на яку викликають, а стаття 135 КПК вказує, що має бути мінімум 3 дні", - пояснив Наєм.

У зв'язку з цим адвокат підкреслив, що суддя, приймаючи рішення про примусовий привід, знехтував нормами процесуального кодексу.

Сергію Стерненку підготували підозру в незаконному носінні холодної зброї. Щоб допитати та вручити її, викликали до Служби безпеки на 9 червня. Стерненко начебто носив ніж із собою, коли на нього напали двоє невідомих в Одесі 24 травня 2017 року. Тоді одного з чоловіків Сергій смертельно поранив. Сам отримав струс мозку, травму руки, втратив багато крові. Активіст у зазначений час разом із адвокатом прийшов до СБУ, проте слідчий у справі не з'явився. Підозри не вручили.

Зараз ви читаєте новину «Стерненку вручили постанову про примусовий привід в СБУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі