субота, 27 березня 2021 09:20

Степанов розказав, коли Україна вироблятиме вакцину від коронавірусу

Степанов розказав, коли Україна вироблятиме вакцину від коронавірусу
Якщо в Україна вироблятимуть вакцину, вона коштуватиме удвічі дорожче, ніж у світових виробників. Фото: pixabay.com

Українські фармацевтичні підприємства готові вкладати кошти в обладнання для виробництва вакцин, якщо будуть гарантії, що держава ці препарати викупить.

"Ми маємо подумати про завтрашній день. Ніхто не може дати гарантію, що це єдиний вірус, і більше їх не буде. Нам треба відновити виробництво. Ми маємо дати держзамовлення нашим фармпідприємствам. Гарантувати, що ми будемо викуповувати вакцини для рутинної імунізації від кору, паротиту, кашлюку. У нас є 10 вакцин для рутинної імунізації. Так, це буде деколи у два рази дорожче, ніж зараз ми купуємо в світових виробників, бо обмежений ринок. Але ми будемо захищені", - сказав глава МОЗ Максим Степанов у програмі "Свобода слова Савіка Шустера".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Covid-вакцинація в Києві вийшла на новий рівень

"У держбюджеті на 2021 рік передбачено 100 мільйонів гривень на створення біокластера, фінансування досліджень в області медицини", - додав він.

Між вакцинами Sinovac та AstraZeneca, яку вже використовують в Україні, є деякі відмінності. Sinovac використовуватимуть для тих категорій населення і на тих платформах, які унеможливлять розлив. Вакцина Sinovac 1-дозна, тоді як AstraZeneca 10-дозна.

Зараз ви читаєте новину «Степанов розказав, коли Україна вироблятиме вакцину від коронавірусу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі