вівторок, 06 березня 2018 18:09

Стало відомо, в яких будівлях розмістять подвір'я Константинопольського патріархату

Стало відомо, в яких будівлях розмістять подвір'я Константинопольського патріархату
Константинопольський Патріархат має намір оголосити про відкриття своїх подвір'їв у Києві та Львові

Найближчим часом Константинопольський Патріархат оголосить про відкриття своїх подвір'їв у Києві та Львові. Відомо навіть, де їх мають намір розмістити: в Київо-Братському монастирі Київського Патріархату, і в старішої православній церкві Львова – Успенському храмі УАПЦ.

За словами єпископа УАПЦ Віктора(Бедя), недавній Архієрейський Собор УАПЦ прийняв звернення до Константинопольського Патріарха "про вирішення українського питання по церковному будівництву, і готовий розглянути будь-які пропозиції".

Що стосується УПЦ КП, зовсім нещодавно Патріарх Філарет заявив, що не визнає над собою влади Константинопольського Патріарха. Але тепер, як то кажуть, він пом'якшив свою позицію. Можливо, це свідчить про те, що Предстоятель УПЦ КП слідом за Митрополитом Макарієм усвідомив, що шлях до незалежності Української Церкви можливий тільки через її єдність, а єдності можна набути тільки в лоні Константинопольського Патріархату.

Архієреєві, який стане представником Вселенського Патріарха Варфоломея в Києві, прийдеться наново організовувати церковне життя в нашій країні і бути заступником за Україну перед Його Всесвятістю. З цієї точки зору, будівля Київо-Братського монастиря може здатися занадто скромною.

Тим паче, що в 2016 році єпископу Тельміському Іову показували прекрасну будівлю в сім поверхів на Десятинній вулиці. Нібито, президент Порошенко був готовий викупити її та подарувати Константинополю.

Крім того, відкриття подвір'я в двох кроках від історичної Андріївської Церкви пояснило б, чому влада під приводом ремонту так довго не повертає Блаженнішому Митрополитові Макарію його кафедральний храм.

Нещодавно Предстоятель УАПЦ був вимушений написати лист Порошенку і Парубію з проханням припинити "дискримінацію УАПЦ". Блаженніший Макарій поскаржився, що його як і раніше не запрошують на державні заходи, він вимушений молитися на паперті перед власним кафедральним собором.

Останнім часом УАПЦ, незважаючи на свою невелику численність, користується великою увагою Константинополя і навіть може стати головною рушійною силою у справі об'єднання українського православ'я. Очевидно, Митрополит Макарій вирішив скористатися цим успіхом і нагадати владі про необхідність рівного відношення до усіх конфесій.

Детальніше за посиланням.

Зараз ви читаєте новину «Стало відомо, в яких будівлях розмістять подвір'я Константинопольського патріархату». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі