четвер, 05 лютого 2015 12:30

США вдарили по російській оборонці новими санкціями

США вдарили по російській оборонці новими санкціями
Фото: zn.ua

Держдепартамент США включив чотири російських оборонних підприємтсва в санкційний список, передбачений "Актом про нерозповсюдження до Ірану, Північної Кореї і Сирії".

До цього моменту зміни в цьому списку російських організацій не було, пише "Українська правда" з посиланням на російську газету "Известия".

Під санкції, введені в грудні 2014 року, потрапили літакобудівна корпорація - АТ "РСК "Міг", провідне ракетно-космічне підприємство - ВАТ "ВПК "НВО машинобудування" і виробник високоточної зброї і стрілецько-гарматного і гранатометного озброєння - ВАТ "КБП".

Також до списку внесено організацію, названу Geroi Rossii.

Американським держорганам і державним агентствам заборонено укладати з фігурантами списку контракти на імпорт продукції або технологій, не можна продавати їм озброєння, заборонено надавати їм будь-яке сприяння.

На даний момент до списку, крім чотирьох російських юросіб, входять 18 організацій з Білорусії , Китаю, Ірану, Північної Кореї, Судану, Сирії, Венесуели і дві приватні особи (громадянство - Іран і Китай).

"Санкції проти юридичних осіб було введено внаслідок отримання достовірних відомостей про передачу або придбання товарів і технологій, надання певних послуг, що входять у список експортного контролю США, Ірану, Сирії або Північної Кореї", - пояснили виданню в Держдепі.

"Також мова може йти про товари, послуги і технології, які можуть внести вклад в розробку зброї масового ураження, крилатих або балістичних ракетних систем в даних країнах", - відзначили у відомстві.

Більш чітко роз'яснити сенс даного документа в Держдепі відмовилися, пославшись на конфіденційний характер інформації.

Зараз ви читаєте новину «США вдарили по російській оборонці новими санкціями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі