середа, 14 жовтня 2009 08:17

США спростували інформацію про посилення контингенту в Афганістані

США спростували інформацію про посилення контингенту в Афганістані

Пентагон у вівторок спростував інформацію ЗМІ, згідно з якою президент США Барак Обама нібито прийняв без будь-яких оголошень рішення направити до Афганістану ще 13 тис. солдатів на додаток до 21-тисячного підкріплення, про яке стало відомо в березні цього року.

За словами представника оборонного відомства США полковника Дейва Лапана, Пентагон давно розглядав питання про збільшення кількості американських солдатів в Афганістані до 68 тис. до кінця року, що включають і тих самих 13 тис. солдатів, про які йдеться.

"Нічого не приховано", - зазначив Лапан, додавши, що "зелене світло" на направлення щонайменше13 тисяч військових в Афганістан було отримане ще від колишнього президента США Джорджа Буша-молодшого.

Раніше американська газета The Washington Post повідомила, що Білий дім дозволив направити в Афганістан підкріплення значно більше, ніж планувалося спочатку. За інформацією видання, загалом, американський контингент в Афганістані буде посилено на 34 тисячі осіб, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «США спростували інформацію про посилення контингенту в Афганістані». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі