вівторок, 13 жовтня 2009 14:29

США відправлять до Афганістану ще 34 тисячі військових

США відправлять до Афганістану ще 34 тисячі військових
За даними американської газети The Washington Post, Білий дім дозволив направити до Афганістану підкріплення значно більше, ніж планувалося спочатку.

Видання нагадує, що в березні цього року президент США Барак Обама повідомив, що має намір направити як підкріплення до Афганістану 21 тисячу американських військовослужбовців.

Проте, за даними газети, тепер Білий дім несподівано дозволив відправлення до цієї країни ще 13 тисяч військових. У цілому, американський контингент в Афганістані буде посилено на 34 тисячі осіб.

Таким чином, вимоги командувача військами США і НАТО в Афганістані генерал-лейтенанта Стенлі Маккрістала практично задоволено, зазначає газета. Він вимагав підкріплень - до 40 тисяч бійців, попереджаючи, що якщо він їх не отримає протягом року, то США можуть і програти війну.

Раніше президент США Барак Обама заявив, що його оцінка американської стратегії в Афганістані не включає в себе можливості виведення військ з країни або зменшення їх кількості.

Нагадаємо, 8 жовтня Рада безпеки ООН одноголосно прийняла резолюцію, яка продовжила на рік - до 13 жовтня 2010 року - мандат Міжнародних сил сприяння безпеці для Афганістану (МССБ), повідомляє NEWSru.

Зараз ви читаєте новину «США відправлять до Афганістану ще 34 тисячі військових». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі