вівторок, 24 березня 2020 16:45

США можуть обігнати Італію: поширення коронавірусу прискорилося

США можуть обігнати Італію: поширення коронавірусу прискорилося
США мають потенціал стати епіцентром коронавірусу. Фото: ВООЗ

Всесвітня організація охорони здоров'я фіксує значне прискорення поширення коронавірусу у Сполучених Штатах Америки. Зафіксовано 46 450 випадків інфікування, померли 593 людини.

За даними ВООЗ, 85% заражень, які сталися за останню добу, припадають на Європейський Союз і США. 40% із них сталися в Штатах, - повідомляє Reuters.

"У них дуже великий спалах, який зростає за інтенсивностю. Зараз ми спостерігаємо дуже значне прискорення випадків у США. Тому в них є потенціал стати новим епіцентром коронавірусу", - заявила прессекретар ВООЗ Маргарет Гарріс.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Американці масово запасаються зброєю

Зараз США посідають третє місце у світі за кількістю заражених коронавірусом. Станом на 24 березня, зафіксовано 46 450 випадків інфікування. Підтверджено 593 смерті від інфекції. Досі Європа була центром передавання коронавірусу. Італія найбільше постраждала, з найбільшою кількістю смертей у світі. Останні дні смертність там почала дещо сповільнюватися.

У США на тлі пандемії коронавірусу люди масово скуповують зброю. За статистикою ФБР, у лютому американці придбали 2,8 млн одиниць зброї. Це на 36% більше, ніж за аналогічний період торік.

Зараз ви читаєте новину «США можуть обігнати Італію: поширення коронавірусу прискорилося». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі