пʼятниця, 04 жовтня 2019 21:53

Співробітники СБУ затримали проросійського агітатора

  Затриманий мав проросійську позицію та активно пропагував її. Фото: Cgek
Затриманий мав проросійську позицію та активно пропагував її. Фото: Cgek

На Дніпропетровщині співробітники СБУ затримали проросійського агітатора, який позиціонував себе як прихильник "російського козацтва", російської православної церкви та монархізму.

Чоловік активно підтримував тимчасову окупацію Криму і частин Донецької та Луганської областей. Для дестабілізації суспільно політичної ситуації в регіоні він у соціальних мережах агітував за відділення області від України і "приєднання" до РФ на умовах федералізації. Крім того, зловмисник підтримував контакти із членами так званих "козачих формувань" терористів. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Також чоловік, який працював таксистом, відкрито демонстрував на власному авто агітацію символіки країни-агресора та пропагував клієнтам фейкові ідеї "русского мира".

Як зазначається, під час обшуків правоохоронці виявили та вилучили заборонену комуністичну символіку, георгіївські стрічки, засоби зв'язку та комп'ютерну техніку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: СБУ затримала сепаратиста-агітатора

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 436-1 "Виготовлення, поширення комуністичної, нацистської символіки та пропаганда комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів". Наразі тривають невідкладні слідчі дії.

 

У Сєвєродонецьку на Луганщині припинили діяльність агітатора. Користувач інтернету поширював інформаційні матеріали антиукраїнського змісту через соціальні мережі "ВКонтакте" і "Одноклассники".

Зараз ви читаєте новину «Співробітники СБУ затримали проросійського агітатора». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі