четвер, 15 лютого 2007 09:01

Сьогодні - Стрітення Господнє

Це свято в християнській церкві встановлено в пам`ять про те, як Ісуса на 40-ий день після народження принесли до єрусалимського храму. За іудейським звичаєм, кожну дитину чоловічої статі треба було присвячувати служінню Богові.

Відповідно до переказу, у храмі до земних батьків Христа підійшла благочестивий чоловік на ім`я Симеон, якому було передбачено, що він не помре, поки не побачить Спасителя світу. Симеон довго чекав виконання обіцянки Божої - він жив близько 300 років.

У храмі праведний Симеон узяв на руки Ісуса, благословив Бога і сказав: "Господи, тепер Ти відпускаєш мене з цього життя в майбутнє, як обіцяно Тобою мені, і я тепер помру спокійно, тому що на власні очі бачив Спасителя світу".

Стрітення символізує зустріч Старого і Нового Завітів: даного єврейському народові Закону Божого і нового, вищого Закону Божественної любові, принесеного у світ Ісусом Христом.

Зараз ви читаєте новину «Сьогодні - Стрітення Господнє». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі