неділя, 30 липня 2006 12:50

Сьогодні Яремча святкує День міста

Курортне містечко Яремча, що на Івано-Франківщині, святкує сьогодні своє 279-річчя. На святкування приїхало дуже багато гостей з України та закордону. Найбільше їх на славнозвісному Яремчанському базарі.

На літніх сценах міста проходить фольклорний концерт та конкурс на найкращий національний костюм. На центральній сцені Яремче відбувається конкурсно-розважальна програма, виступають самодіяльні колективи Яремчанського регіону – хори, вокально-інструментальні ансамблі, духові оркестри.

У програмі свята також заплановані парад байкерів, спортивні змагання, ігри та розваги.

Ввечері відбудеться гала-концерт за участю зірок української естради. Очікується, що в ньому візьмуть участь співачка Тіна Кароль, гурти "ВВ", "Скрябін", "Плач Єремії".

Завершиться свято опівночі феєрверком і нічною дискотекою для молоді.

За словами міського голови Яремче Миколи Палійчука, перша історична згадка про місто датується 1727 роком.

З 1977 року місто віднесено до категорії міст обласного значення із включенням в його межі населених пунктів: селище міського типу Ворохти, сіл Микуличин, Татарів, Яблуниця, Вороненко, Поляниця (гірськолижний курорт "Буковель"), пише УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Сьогодні Яремча святкує День міста». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі