понеділок, 18 грудня 2023 20:28

Що відбувалося на фронті: у Генштабі повідомили новини

Що відбувалося на фронті: у Генштабі повідомили новини
Сьогодні відбулось 92 бойових зіткнення. Фото: eastnews.ua

Сьогодні протягом доби відбулось 92 бойових зіткнення.

Ворог завдав один ракетний та шість авіаційних ударів, здійснив 33 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Про це повідомляє Генштаб у зведенні.

"Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є загиблі та поранені серед цивільного населення. Руйнувань та пошкоджень зазнали приватні житлові будинки та інша цивільна інфраструктура", - йдеться у повідомленні.

Оперативна обстановка на сході та півдні України залишається складною.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін хоче структурної та ідеологічної поразки НАТО - ISW

Волинський та Поліський напрямки

Оперативна обстановка без суттєвих змін. Немає ознак формування наступальних угруповань.

Сіверський та Слобожанський напрямки

Противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить диверсійно-розвідувальну діяльність. Артилерійських та мінометних обстрілів ворога зазнали понад 25 населених пунктів.

Куп'янський напрямок

Українські захисники відбили чотири атаки ворога біля Синьківки та східніше Петропавлівки Харківської області. Росіяни обстріляли близько 10 населених пунктів.

Лиманський напрямок

Противник безуспішно намагався прорвати оборону наших військ. Сили оборони відбили 10 атак ворога у районах Макіївки Луганської області та східніше Тернів, Спірного Донецької області. Від артилерійських та мінометних обстрілів постраждали понад 10 населених пунктів.

Бахмутський напрямок

Українські воїни відбили 17 атак противника поблизу Богданівки, Кліщіївки та Андріївки Донецької області. Під артилерійським та мінометним вогнем опинилися близько 10 населених пунктів.

Авдіївський напрямок

Захисники відбили дев'ять атак ворога в районах Авдіївки та ще 13 атак біля Сєверного, південніше Тоненького, Первомайського та Невельського Донецької області. Артилерійських та мінометних обстрілів ворога зазнали близько15 населених пунктів.

Мар'їнський напрямок

Сили оборони продовжують стримувати ворога поблизу Новомихайлівки Донецької області. Було 12 безуспішних атак ворога. Ворог обстріляв п'ять населених пунктів.

Шахтарський напрямок

Ворог наступальних (штурмових) дій не вів. З артилерії та мінометів росіяни обстріляли близько 10 населених пунктів.

Запорізький напрямок

Сили оборони відбили 13 атак противника західніше Новопокровки та Роботиного Запорізької області. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали близько 25 населених пунктів.

Херсонський напрямок

Артилерійських обстрілів противника зазнали Чорнобаївка та цивільні об'єкти Херсону.

Сили оборони надалі утримують позиції на лівому березі у Херсонській області та завдають вогневого ураження противнику.

Протягом минулої доби на фронті відбулося 64 бойових зіткнення, повідомив 18 грудня Генштаб ЗСУ. На Авдіївському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога, який не полишає спроб оточити Авдіївку.

Українські воїни стійко тримають оборону, завдаючи окупантам значних втрат. Так, відбито 16 атак противника східніше Новобахмутівки, Степового, Авдіївки, та ще 11 - південніше Тоненького, Невельського та Первомайського.

Зараз ви читаєте новину «Що відбувалося на фронті: у Генштабі повідомили новини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі