вівторок, 17 грудня 2013 14:34

Сноуден готовий поїхати з Росії і просить про політичний притулок Бразилію

Сноуден готовий поїхати з Росії і просить про політичний притулок Бразилію
Фото: rappler.com

Екс-співробітник ЦРУ Едвард Сноуден написав у " відкритому листі бразильському народові ", що він готовий допомогти уряду цієї країни розслідувати факти стеження з боку США в обмін на надання йому політичного притулку. Лист Сноудена було опубліковано в бразильській газеті Folha de S.Paulo.

У цьому листі він зазначає, що був вражений висловленою бразильським урядом різкою критикою діяльності американських спецслужб і шпигунства з боку США .

"Я висловлюю свою готовність допомогти (Бразилії ) там, де це буде можливо, і в рамках закону, але, на жаль, уряд США докладає всіх зусиль, щоб обмежити мою можливість зробити це" , - цитує текст листа РІА "Новости".

У вересні 2013 року завдяки викриттям Едварда Сноудена з'ясувалося, що АНБ відстежувало телефонні дзвінки та електронну переписку президентів Бразилії та Мексики - Ділми Руссефф і Енріке Пеньі Ньєто. Тоді обурена Руссефф на засіданні Генеральної асамблеї ООН звинуватила американців в шпигунстві проти своєї країни і запропонувала ООН створити правову основу для запобігання використання спецслужбами кіберпростору в своїх цілях.

"Багато бразильських сенаторів просили мене про співпрацю в розслідуванні передбачуваних злочинів проти бразильських громадян", - цитує Сноудена RT. Крім того, Едвард Сноуден обіцяє розкрити нові секрети американської розвідки, якщо яка-небудь країна надасть йому постійний політичний притулок.

Зараз ви читаєте новину «Сноуден готовий поїхати з Росії і просить про політичний притулок Бразилію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі